Ожънаха 80 кг канабис в селски двор в Малко Дряново

Шестима души са задържани за по 72 часа в хода на специализирана полицейска акция за борба с наркоразпространението на територията на ОД на МВР – Стара Загора , само от един двор в село Малко Дряново, община Братя Даскалови са били ожънати 80 кг зелена листна маса, която при полевия текст е реагирала на канабис.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава, предстои да бъде поискано постоянното оставяне в ареста на част от задържаните, уточни административният шеф на старозагорската окръжна прокуратура Дичо Атанасов.

По думите на кметския наместник в Малко Дряново Иван Павлов нивата е била в имот на починалия преди години Генчо Вътев, който имал трима синове, но те от години не се били мяркали в района. „Не познавам хората, които са засадили конопа, никой не ме е уведомил за акцията, чух от съселяни за случилото се…“, лаконично коментира Павлов.

В Малко дряново постоянно живеят около 35-40 възрастни мъже и жени, иначе по адресна регистрация се водят 111.Повечето от арестуваните са непознати на криминалистите, имало обаче и рецидивисти, споделиха техни защитници, които все още не са получили достъп до документите от делото.

Задържаните в Малко Дряново са на възраст от 29 до 46 години, освен листната маса са прибрани и три леки автомобила Форд Фокус, Фолксваген Голф и Мерцедес, с които е предстояло да бъде транспортирана „стоката“.

Сходна акция е била проведена и на територията на ОД на МВР-Сливен, в запустял двор в новозагорското село Бял кладенец са намерени 53 стръка канабис подготвени за изсушаване. В обиск пък на паркиран в новозагорския квартал Тракия лек автомобил Ауди А4 , каран от 41 – годишен софиянец са намерени и иззети

около 2 грама метамфетамин и 52 милилитра метадон. В ареста е откаран и 18-годишен дилър на марихуана от сливенския ромски квартал „Надежда“.