Объркаха човешки останки с изчезналия Янек, костите са на местен овчар

Объркаха човешки останки с изчезналия Янек, костите са на местен овчар

Останки от човешки труп бяха намерени в землището на софийското село Желява следобед в понеделник. Информацията е потвърдена от МВР.

Трупът официално се води неустановен. Още от понеделник в Дупница се понесе слух, че това е изчезналият безследно на 31 юли Янек Миланов. Разследващите обаче нямат такава информация. Първоначално

беше установено единствено, че костите са на мъж

След като бяха открити трупните останки в понеделник, костите бяха изпратени за ДНК анализ в Съдебна медицина. Съдебен лекар на място е дал предварително мнение, че са на труп от април и вероятно са на мъж. Тленните останки са дадени за ДНК профил. Близо до костите са намерени обувки и дрехи, за които се предполага, че са на мъж от близко село, който е в неизвестност от пролетта. Селото се намира и в разширения район, в който се издирва и изчезналият в Дупница в края на юли Янек Миланов. Една от версиите в началото беше, че трупът е именно негов.

„Намереният труп в село Желява не е на брат ми Янек“, каза Марио Миланов, след като останките на неустановен човек бяха намерени край селото около 14,00 часа в понеделник. Още

същия ден Марио е заминал за Желява, но е категоричен, че случаят не е

свързан с изчезването на Янек. А и кметът на Желява е разказал, че преди повече от половин година е изчезнал местен овчар. „Прокуратурата и полицията работят много сериозно, надявам се много скоро да има развитие и резултат и по случая с Янек“, каза Марио Миланов. Той живее в Англия, но пристигна в България след изчезването на брат си.

43-годишният Янек Миланов е в неизвестност от 31 юли, като за последно бил видян в Дупница да се качва в джипа на Васил Капланов-Каплата.

Младият мъж

изчезна в последния ден на месец юли и оттогава от него няма следа

С Васил Капланов имали неуредени лични отношения. Каплата в момента е в ареста.

На 10 септември районът за издирване на Янек беше разширен. Водолази претърсиха язовир „Дяково“, за да търсят трупа му. Негови съграждани от

Дупница пък организираха автошествие под надслов „Къде е Янек?“

На 25 август главният прокурор Иван Гешев се срещна с брата на Янек и пое ангажимент лично да се заеме с разследването. След задържането на Васил Капланов в Дупница имаше спецакция, където бяха задържани още четирима души.