Обраха нощес бивш полицай в дома му в село Енина, спипаха ги

За по 4 и 8 години влизат в затвора двама извършители на грабеж от дома на бивш служител на МВР, живеещ в казанлъшкото село Енина, реши състав на старозагорския окръжен съд.

28-годишният Илия Насков с прозвище Шоколада от Крън и с година по-възрастният от него Асен Семов от село Хаджидимитрово застанаха пред Темида за влизане с взлом в дома на 76-годишния бивш служител на МВР от казанлъшкото село Енина Лазар Калайджиев към 2,00 часа след полунощ на 27 октомври м.г.

Пръв в стаята нахлул Шоколада, който само преди десетина месеца е бил пуснат предсрочно от затвора, където изтърпявал наложена му през 2013-а година присъда за грабеж. Двамата мургави мъже нанесли жесток побой на легналия да спи домакин, за да го накарат да каже къде държи спестяванията си. На финала „среднощните гости“ си тръгнали с плячка от 60 лева на банкноти и стотинки като заплашили дядото, че ако посмее да се обади на полицията или съседи ще се върнат обратно и ще му подпалят къщата, а него самия ще изгорят.

Инициатор на грабежа бил Илия, който няколко дни по-рано откраднал от дядо Лазар 80 лв. и се похвалил с плячката на авера си. Двамата се сговорили да „ошушкат“ дядото като се възползват от факта, че живее сам.

Делото премина по съкратената процедура след като двамата обвиняеми признаха вината си и приеха всички събрани по досъдебното производство факти и обстоятелства в резултат на което първоначално наложените им наказания бяха намалени с 1/3-та.

Previous post Eксперт: Електромобилите не са решение! Водородът превъзхожда батериите
Next post Анелия с драстична промяна във визията