Обрат в разследването на смъртта на Марадона, иззеха телефона на…

Обрат в разследването на смъртта на Марадона, иззеха телефона на…

Разследването на смъртта на Диего Марадона преминава през нов обрат. Аржентинските власти сега са направили обиск в дома на брата на счетоводителя на футболната легенда.

Разследващите органи са иззели мобилен телефон от Максимилиано Тримарчи, разпознат от медиите в страната като брат на Андреа Тримарчи, който се е грижил за сметките на Марадона.

Според запознати, Максимилиано Тримарчи е бил в къщата, в която световният шампион от 1986 г. прекара последните дни от живота си след операцията на мозъка. Той обаче не е споменал пред властите, че е бил във въпросното жилище. Доказателство за това е негова снимка с Марадона, на която той носи сомбреро, а Дон Диего пуши пура.

Както е известно, Диего Марадона почина на 25 ноември от сърдечна недостатъчност. Това стана само няколко дни, след като той беше изписан от болница след претърпяна операция за премахване на мозъчна аневризма.

„Изземането на мобилния телефон е важно, тъй като може да излязат нови доказателства за разследването“, твърди източникът на медиите.

Освен това Максимилиано Тримарчи е бил личен шофьор на Аугустина Косачов, която беше психиатър на Марадона и беше в екипа, грижещ се за футболната легенда след излизането от болницата. Домът и офисът на Косачов също бяха претърсени от полицията.