Няма следи от насилие над малкия Мехмед от Якоруда, който изчезна мистериозно

Няма следи от насилие над 2-годишния Мехмед от Якоруда, който изчезна мистериозно в гората за едно денонощие. Следите от нараняванията по ръцете и краката на детето са от трънливите храсти в гората, докато е вървяло босо до мястото, където беше намерено от горски служител. Това показва медицинският преглед, направен от д-р Яни Златев, който изготвя експертизата.

Д-р Златев добави още, че не са установени следи от пръсти или удари по тялото на момчето. Медицинската експертиза се очаква да бъде окончателно готова до края на месеца.

Мехмед изчезна пред дома си на 24 септември. В издирването на момченцето се включиха десетки полицаи, пожарникари, планински спасители, следови кучета и доброволци. След като беше намерен в добро здравословно състояние пренощува в болницата в Разлог, където му бяха направени изследвания.

Бабата се е опитала да говори с детето за случилото се, но то не разказало нищо.

Семейството има още три деца. Прокуратурата продължава разследването, проверяват се всички версии за изчезването на момчето. Все още не е ясно как Мехмед е извървял сам близо 2 км от дома си, за да се изгуби в гората или има друга причина.