Нострадамус: Войната ще превземе Париж!

Нострадамус: Войната ще превземе Париж!

Фармацевтът и алхимик Мишел дьо Нотредам, по-известен като Нострадамус, е познат със своите пророчества. Той живее преди 500 години, но предсказанията на французина все още вълнуват умовете на хората. Във визията му за бъдещето изследователите откриват намек за „Операция Z“ – руска военна специална операция за защита на Донбас.

Самият предсказател според The ​​Sun вярва, че кризата в Източна Европа може да доведе до голяма война. Ето какво каза Нострадамус за конфликта, който ще обхване страните: „Седем месеца от Великата война хората умират от злодеяния. Руан, Евре няма да паднат пред краля“.

Очевидно алхимикът е бил сигурен, че редица региони няма да бъдат засегнати от военни действия. Той също така пише за „божествен огън в царската сграда“. Тълкувателите вярват, че тази фраза може да обясни „края на времената“ или началото на формирането на нов световен ред.

Тълкувателите подчертават, че Нострадамус предсказва война в Европа през 2022 г., която ще засегне пряко Париж. Ето неговите реплики, които говорят за случващото се близо до столицата на Франция: „Навсякъде около великия град ще има войници, разположени в полета и градове…“.

Според изследователите над 70% от 6338-те пророчества на Нострадамус са се сбъднали до момента. Сред тях са прогнозите за Френската революция, идването на власт на Адолф Хитлер, Втората световна война, разработването на атомната бомба и атаките на 11 септември.