Новият седан Audi A3 е по-дълъг в Китай

Новият седан Audi A3 е по-дълъг в Китай

Третото поколение на седана Audi A3 в Китай има почти европейски размери: дължина – 4462 мм (+6), междуосие – 2629 (-8). В четвъртото поколение разликата е забележимо по-голяма. „Удълженият “ модел с индекс L е 4548 мм (+53) от предницата да края , междуосието достига 2680 (+44). Разликата между поколенията е 86 и 51 мм. Публичната премиера на новия А3 L ще се състои на автомобилното изложение в Гуанджоу на 22 ноември, но основните данни са налични.

По отношение на дизайна А3 за Китай буквално повтаря немския оригинал. Разбира се, в оформленшието ще има някои нюанси. Става дума за два варианта за вътрешната структура на радиатолната решетка и дизайна на кърмата, пише ams.bg.

Увеличението е трудно да се забележи, без да се знае за него. Както обикновено, поради удължаването, вратите се разширяват и пространство за краката на задните пътници се увеличава. FAW-Volkswagen ще произвежда Audi A3 L в завода във Фошан, където сега правят А3 заедно с кросоувърите Q3 и Q2L.

Фотошпионите, които влязоха в A3L, не забелязаха разлика от „чуждестранната версия“. Диагоналът на цифровото устройство е 12,3 инча, централният сензорен екран е 10,1 инча. Климатикът е двузонов.

Базовата модификацията в началото на продажбите ще бъде оборудвана с 1,4 TFSI бензинов четирицилиндров турбо двигател (150 к.с., 250 Нм) от актуалния А3. Нов турбо агрегат 1,5 TFSI с подобна мощност откат ще се появи по-късно. Тъй като в Китай няма шестстепенна механична трансмисия, седемстепенната роботизирана S tronic се счита за безспорен, както предното задвижване. Има възможност за внедряване на двулитров двигател, но не дизелов 2,0 TDI (150 к.с., 360 Нм), а 2,0 TFSI бензинов (190 к.с., 320 Нм) от A4L. Изглежда, че това не са нищо повече от слухове.