Нова драма в семейството на убитото от ток момче

Леля на починалия от токов удар 16-годишен младеж, е получила инсулт. Тя е закарана по спешност в „Пирогов“. Не е ясно какво е състоянието ѝ. Това се разбра по време на протеста на близките на загиналия от токов удар в центъра на София 16-годишен Людмил.

Те се бяха събрали в кв. „Факултета”. Исканията им за откриване на виновника за инцидента и справедлив съдебен протест. Те поискаха и оставката на кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

По-рано вчера беше погребението на момчето. По-рано през деня бе подадена и първа оставка след трагичния случай. Главният архитект на район „Триадица” Иван Шишков си тръгва от поста, заради неправомерно захранен с ток павилион. За оставката съобщи кметът на район „Триадица“. Стана ясно, че той се оттегля като морален акт.

Иван Шишков заема поста като главен архитект на „Триадица“ от 2008г. Причината за оставката е служебната бележка, чрез която един от павилионите е получил разрешение да получава ток.

Главният архитект на район „Триадица” бил в отпуск, когато един от павилионите получил разрешение да се захранва с ток незаконно. Със служебна бележка. Въпреки, че са обявени за незаконни, два от петте павилиона на тротоара са плащали наем на общината. Той е бил 300 лв. на месец, без ДДС.

Относно твърдението на Столичната община, че е изискана информация за незаконните обекти с 6 писма в последните месеци, но отговор не е бил получен, кметът на район „Триадица” твърди, че са отговорили. Незаконните павилиони не били споменати в тях.

От Столичната община отговориха, че в едно от писмата се настоява за проверка на павилионите с изтекли разрешителни. Към тях спадали и тези в района на инцидента.

Проверките по случая продължават.

Previous post Задържаха биячи над деца футболисти в Сандански, извадили ножове
Next post Пукнатините на „Лъвов мост“ не били нищо скандално