Новата S-Klasse се превърна в plug-in хибрид

Новата S-Klasse се превърна в plug-in хибрид

Mercedes-Benz разшири списъка с модификации на флагманския седан S-Klasse от новото поколение (W223) с версия с индекс S 580 e. Тази разновидност получи хибриден силов тракт с възможност за презареждане на батериите от битово захранване.

Комбинираната инсталация включва бензинов трилитров редови компресорен шестак с мощност 367 к.с., работещ заедно с 9-степенна автоматична скоростна кутия. В трансмисията е вграден електрически мотор, произвеждащ допълнителни 150 конски сили.

Така пиковата системна мощност на plug-in хибрида е 510 к.с., а максималният му въртящ момент – 750 Нм, което позволява на седана да ускорява от нула до 100 км/ч за 5.2 секунди.

Електродвигателят се захранва от батерия с капацитет 28.6 киловатчаса. Изключително на електрическа тяга, новата хибридна S-класа е в състояние да измине до 113 км, което е почти двойно повече от предшественика си.

Стандартното оборудване на Mercedes-Benz S 580 e включва зарядно устройство с мощност 11 kW. Като опция се предлага система за бързо зареждане от 60 kW, с която батериите се зареждат само за 30 минути. В Германия Mercedes-Benz S 580 е ще струва най-малко 123 700 евро.