Новаков за резолюцията на ЕП за България: Никой не може да ни спре парите

Дебатът в ЕП не беше за един министър или правителство, а за България. Въпросът е да намерим сили заедно да решим проблемите на страната. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Групата на социалистите и Зелените прокараха резолюцията за България в Европарламента“, каза още той.

Този дебат и резолюция са изцяло „за“ България. Чрез резолюцията беше дадена и оценка за управлението в страната ни, коментира още Цветелина Пенкова, евродепутатът от групата на БСП/ПЕС.

Как можеше да се твърди, че в България се гонят хора на база етнически произход?, попита още Новаков.

Записите, на които се твърди, че Борисов говори са недоказани. Лошото е, че тази атака дойде от България, заяви българският евродепутат от ГЕРБ.

„Доклад по механизма за сътрудничество няма. А новите мониторинги са за всички членки на Европейския съюз. Няма нов доклад само за България“, коментира Новаков.

„Не ми беше смешно, когато немски евродепутат поиска да ни спрат европейските пари. Същият ни обърка с Румъния“, заяви Андрей Новаков.

Няма да допусна да се обръщат към българите като „вампири“, отговори евродепутатът по повод изказване на ирландската депутатка Клеър Дейли, че България и гражданите ѝ биват „изсмуквани от вампири“.

„Наша задача е да се справим с проблемите, описани в европейските документи. Имаше изказвания, че европейските граждани не искат да плащат за авторитарни режими“, коментира Цветелина Пенкова.

„Що за авторитарен режим дава и насърчава протести повече от 3 месеца“, попита Новаков.

„Никой не може да ни спре парите заради резолюция“, отговори българският евродепутат от ГЕРБ на въпрос ще има ли санкции и преустановяване на еврофондовете към страната ни.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share