НЛО от 15 години стряска обитателите на село Лопушня

НЛО от 15 години стряска обитателите на село Лопушня

Преди 15 години село Лопушня се прочу с нашествието на извънземни. Малкото селце осъмна с тайнствени кръгове и странни кръжащи светлини в небето, които провокираха слухове за извънземно нашествие.

Десетки жители на Годеч и приходящи се стичаха дълго след това в селото, а историята не остарява и до днес. Донка Иванова първа забелязва странните кръгове на поляна, близо до последните къщи в селото. В Световния ден на НЛО – 2 юли, и 15 години по-късно от сайта „Актуален глас“ отиват до село Лопушня, където Донка ги отвежда до поляната.

„Ето тук баба Марийка, чиято къща е точно срещу поляната, през лятото вижда странна светлина. Първоначално си мисли, че е фар от мотор или кола. Движещата се светеща топка обаче идва към къщата ѝ, отдалечава се и пак се връща. Изведнъж се дръпва назад и изчезва в нищото.

На другата вечер се престрашихме всички от селото и се наредихме да чакаме светещото кълбо, но не се появи. Мина се време и с мъжа ми тръгнахме към гробищата, които са на края на тази поляна, и ни се набиха на очи съвършено направени кръгове, които бяха все едно начертани с пергел с различна големина – от 2 м диаметър до 6 метра. Бяха един до друг най-различни.

Първо мъжът ми ги забеляза. Помислих си, че ако се видят отвисоко, ще излезе някаква фигура като житните кръгове. Тогава дойдоха и от „Нощен труд“, снимаха ги. Много хора идваха след това в селото, за да ги видят“, спомня си Донка, която живее недалеч от мястото.

„През лятото на 2012 г., юли месец, адска жега, около 22 ч. лъч светлина, наподобяващ огнено кълбо, се спусна над гората. Кучетата започнаха да лаят, защото усетиха, че се случва нещо необичайно. Накрая се отдалечи и изчезна“, разказва друг случай Донка.

Наскоро, пак около 22:30 ч., 7-8 малки светещи кръга се спуснали по диагонал от небето и изчезнали, споделят обитатели на Лопушня, които вече са свикнали с извънземното присъствие.