Нинова: Още през лятото властта трябваше да има 3 плана срещу кризата

Нинова: Още през лятото властта трябваше да има 3 плана срещу кризата

Още през лятото властта трябваше да има 3 плана срещу кризата – здравен, икономически и социален. Това коментира соцлидерът Корнелия Нинова пред БНТ, където представи и предложенията на БСП в алтернативния си бюджет.

Лекарите и сестрите са много организирани и всеотдайни в рабтатата си. Те са много изморени, изтощени, на предела на силите си, каза още тя.

Та разказа за престоя си във ВМА с ковид-зараза. „Първите дни бе доста тежко. Всеки понася болестта различно, при мен беше по трудния начин. Четири дни лежах във ВМА, но поисках по-рано да ме изпишат. Разговаряхме с лекарите и стигнахме до компромис. Просто се почувствах по-добре“, каза тя. Лидерът на БСП е имала и странични симптоми – конюнктивит, отслабване на слуха, бодежи в ръцете. „Видях, че лекарите са изморени, сестрите са много изтощени, но много организирани и всеотдайни в работата си“, каза още тя.

Нинова поясни, че ще стане доброволец. „Влизам в болница с ковид-отделение, без никаво съмнение. Категорично, ще стана санитарка в столична болница за време, колкото е необходимо. Това е вътрешна потребност, потребност, човещина. Реших го още на втория ден като влязох в болница“, каза Нинова.