Нинова за комисията за имунитети: Тя е за пазене взаимно между ПП и ГЕРБ

„Ще гласуваме против създаването на такава комисия и няма да излъчим представители. Намираме я за скривалище за заподозрени за престъпление, за пазене взаимно между ПП и ГЕРБ от един прозрачен и справедлив процес. Много е интересен аргументът, че прокуратурата развявала бухалка. Да напомним, че не прокуратурата развява бухалка, а съдът. Реформа в съда не предстои, а само в прокуратурата. Аргументът, че прокуратурата развява бухалка не е сериозен.

Тези, които незаконно арестуваха Бойко Борисов, сега му пазят гърба. Много е шокиращ факта, че само ПП и ДБ са се подписали за тази комисия, няма подпис от ГЕРБ. Очевидно ПП и ДБ искат да пазят Борисов, сигурна съм, че ГЕРБ ще гласуват „за“, за да пазят Кирил Петков. Затова е шокиращо и неразбираемо – тези, които се изправиха срещу мафията се прегърнаха с мафията, за да спасят собствените си кожи“. Това каза пред журналисти лидерът на столетницата Корнелия Нинова по повод предложението на ПП-ДБ за създаването на парламентарна комисия, която да разглежда поисканите от главния прокурор имунитети на депутати, съобщават от БНТ.

Според Нинова е правилно да бъде изслушан Иван Гешев пред правната комисия в НС. Социалистите не са обсъждали все още идеята за промени в конституцията, с които да се премахне фигурата на главния прокурор. Ако ги поканят на разговор за конституционни промени, ще се отзоват, стана ясно още от думите на председателя на БСП.