Нинова го закъса! Още трима напускат групата на БСП в парламента

Нинова го закъса! Още трима напускат групата на БСП в парламента

Още трима депутати от БСП напускат Корнелия Нинова, пише Lupa.bg. До дни Мартин Обрешков от Кубрат, който наследи на банката миналата година кмета на Разград, видинчанинът Цветан Топчиев и Николай Пенев от Ямбол се канели да се присъединят към бандата на Красимир Янков, разкриха нашите източници. Така групата на бесепарите ще падне до едва 67 души.

Междувременно Янков вече обяви, че е готов да подеме курс към създаването на нова партия, която да обедини всички недоволни от ръководството на БСП в последните 4 години.

Миналата седмица в Народното събрание се стигна до размяна на остри реплики между ренегатите и социалистите. Реплики като „предатели“ и „еничари“ вече били ежедневие за откъсналите се от червената група, оплакаха се самите те.

Според тях лоялните на Нинова другари били бесни не толкова от вътрешното разцепление, колкото от опасения, че напусналите се ще оформят ново БСП. И изтъкват, че вече стоели по-добре медийно и по-често канели тях в различни телевизионни и радио предавания, отколкото доскорошните им колеги от „Позитано“ 20.