Нинова връща на Радев неизпълнения трети мандат за съставяне на кабинет

Нинова връща на Радев неизпълнения трети мандат за съставяне на кабинет

Точно в 10:00 тази сутрин Корнелия Нинова ще отиде на „Дондуков 2”, за да върне на президента празната папка с неизпълнения трети мандат за създаване на кабинет, предаде NOVA.

След това ходовете вече са предопределени – разпускане на парламента, насрочване на избори и ново служебно правителство.

От провеждането на предсрочните избори на 2 октомври минаха близо 4 месеца. За да се изправим отново пред избори. Тяхната дата все още не е обявена официално. Възможните дати са 26 март и 2 април, но все повече се спряга като най-приемлив вариант 2 април. Ако това бъде потвърдено от президента Румен Радев, ще се окаже, че цифрата 2 има особено значение за този цикъл на политическата криза.

На 2 август беше назначен служебния кабинет на Гълъб Донев, на 2 октомври гласувахме, възможно е на 2 февруари да бъде разпуснат сегашният парламент, за да отидем до урните на 2 април. Освен тези важни дати – до дни трябва да стане ясно също и кой от министрите в сегашния кабинет, ще остане на поста си и в правителството „Донев 2″.