Никола Минчев: ПП не се отказва от управление с БСП

Никола Минчев: ПП не се отказва от управление с БСП

Дойде ли време за работа в 48-ото Народно събрание, ще работим заедно с „Демократична България“. Важното е да имаме повече народни представители. Отделното ни явяване на изборите ще даде повече депутати… Гледаме към варианта, в който събираме поне 121 представители. Гледаме към осигуряване на мнозинство с ДБ и БСП“. Това каза пред БНР Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ на фона на заявките от ДСБ, че искат да се еманципират от нов съюз с левицата.

И допълни, че ПП има желанието да управлява и първото място е ясната цел. Също така сподели, че партията е анализирала грешките си по време на управлението:

„Съжалявам, че реформата в антикорупционния орган не се случи. Основната спънка, която имахме в приемането на този закон, няма да бъде част от коалицията в новия парламент. Също промени в Закона за съдебната власт, попълване на състава на регулатори, които се назначават напълно или частично от Народното събрание“.

Минчев допълни, че демонтирането на модела ГЕРБ е започнало и персоналните промени са част от реформата. „Започването на казуса Капитан Андреево е показателно, че смяната на хората води до съответните резултати“.

ПП работи по съставянето на листите за изборите на 2 октомври. „Водим разговори и с хора, напуснали ИТН. Те оттеглиха подкрепата си от ИТН, когато видяха, че заявените там цели не отговарят на реалните цели“.