Николай Костов води чужденец в „Левски“?

Новият треньор на Левски Николай Костов ще доведе със себе си при „сините“ поне един помощник. Това най-вероятно ще бъде 31-годишният украинец Кирило Нестеренко. Двамата са работили заедно в три клуба до момента – Стал Камянске, Шахтьор Караганда и Каспий. Младият специалист е смятан за един най-перспективните в страната си, предричат му добро бъдеще, предава „Гонг“. Качествата му са оценени от Николай Костов.

Левски ще играе контроли срещу АПОЕЛ Никозия на Георги Костадинов и срещу два български отбора по време на лятната си подготовка, обявиха от клуба. Първата тренировка е на 21 юни от 19:00 часа на „Герена“, а преди нея „сините“ ще представят новия си старши треньор Николай Костов.

На 27 юни, вторник, отборът пътува за Правец, където ще изиграе три контролни срещи в рамките на летния си подготвителен лагер.

На 30 юни, петък, Левски ще излезе в първата си лятна контрола. Съперник ще бъде Етър Велико Търново. На 4 юли, вторник, „сините“ излизат срещу Марица Пловдив. На 8 юли, събота, съперник на Левски ще бъде кипърският вицешампион АПОАЕЛ Никозия, за който от 2022-а година играе бившият халф на „сините“ и български национал Георги Костадинов.

Началните часове на контролните срещи ще бъдат обявени допълнително, уточняват от клуба.

На 15 юли Левски се прибира в София. Скоро след това започва първенството, в което Левски посреща ЦСКА 1948 в двубой от първия кръг.