Нидал Алгафари: Издигането на Сарафов беше предначертано

Явно такива са нагласите в момента. По нашите географски ширини много бързо сваляме царя и много бързо викаме „Да живее царя“. Много бързо се аклиматизираме към новата ситуация. Не пречи – трябва да има някой, който да управлява прокуратурата. Това заяви в ефира на NOVA News политическият пиар Нидал Алгафари в коментар на избора на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността главен прокурор.

„Странно ми е в момента министърът на правосъдието да казва, че изборът на Сарафов е станал малко бързо. Ако не се лъжа, той стои в тази зала и разговаря с тях. Изборът беше между Сарафов и две госпожи. Със сигурност има някакви заслуги, които е направил г-н Сарафов. Сигурно е човек, който е по-навътре в механизмите на управление на прокуратурата и трябва да има някой, който много бързо да вземе съответните мерки или да покаже, че се взимат такива“, посочи той.

„Да коментираме, след като е избран – нека да видим действията на г-н Сарафов, и тогава да го осъдим или похвалим“, подчерта Алгафари.

Той коментира и въпроса дали Сарафов ще оттегли исканията за имунитетите на депутати. „Не вярвам. След като НС е взело решение, че няма да ги даде така, а ще има комисия – ще е малко по-бавно и по-тромаво. Всяко чудо е за три дни в нашата мила татковина. Ще се случи някоя катастрофа, някое бедствие… и ще позабравим тези работи“.

На въпрос как се отрази на „здравето“ на новото мнозинство в НС свалянето на Гешев и изборът на г-н Сарафов. „За махането на Гешев няма да се появи напрежение. Всички бяха съгласни с този вариант. Дали ще има някакви проблеми около издигането на Сарафов, по-скоро не. Някак бяха предначертани нещата, г-н Сарафов да поеме този пост поне временно. Ще видим дали няма да е и за по-дълго. Не виждам никъде голямо сътресение, освен ако нещо не се сбърка в бюджета, с пенсиите и парите на хората. Там е слабото място на цялата ни държава. Защото ние малко произвеждаме, малко пари имаме, а искаме да направим големи чудеса. А това е трудно“.