Нешко Милованович за „Левски“: Сак с пари не печели мачове

Шампионът и с „Левски“ и с „Локо“ (Пловдив) Нешко Милованович говори пред „Мач Телеграф“ преди предстоящото дерби между двата отбора.

„Следя всичко, което се случва в българския футбол. В момента нямам работа и имам време в тези трудни времена да се посветя на близките си хора. За „Левски“ ми е болно, но съм неподправен оптимист. Призовавам феновете да имат вяра. Клубът ще се върне там, където му е мястото. Периодът е тежък, но ще отмине. Това е Отбора на народа и със сигурност ще преодолее трудностите. Аз искам специално да се обърна към футболистите, които в момента са в клуба. Те трябва да са наясно, че имат огромна привилегия. Повечето от тях получиха шанс, какъвто малцина са има ли.

В „Левски“ никога не са играели случайни футболисти. Огромна чест е да се носи тази фланелка и това не може да се измерва с никакви пари. Тези момчета трябва да са наясно, че една, две или три забавени заплати не струват, колкото възможността да се покажат на най-високо ниво и пред хора, които дават цялата си любов за отбора. Ще цитирам Йохан Кройф, който казваше, че не е виждал един сак с пари да печели мач. Не може, нали?! Важно е отношението и сърцето, което оставяш на терена. За това точно в този момент, с новия треньор футболистите са длъжни да ни покажат, че дават всичко от себе си“, категоричен е сърбинът.

„В същото време с ръка на сърцето признавам, че ликувам след категоричната победа на „Локо“ над „Ботев“. Всички успехи на „черно-белите“ са повод за празник при мен. Имам страшно много приятели и в Пловдив. Стискам палци на Тунчев и Жоро Илиев да се утвърдят и в треньорската професия. Мисля, че в момента са в по-добра форма. Мястото и в класирането е най-доброто доказателство, но всички в клуба трябва да имат едно да наум, че на „Герена“ никой не може да е фаворит срещу Левски“, продължи Милованович.

„Мисля, че ще гледаме едно здраво дерби. „Левски“ не са играли от доста време и са загубили ритъм. С този вирус не може да се тренира нормално, не може да се играе, а даже и да се живее, така, както беше преди. Новите обстоятелства, обаче изискват нови решения, нов подход към всичко, което ни заобикаля. Въпреки всичко аз стискам палци и на „Левски“, и на „Локо“ (Пд)“, добави Нешко, който не пропусна да поздрави и своите приятели в „Беласица“.

„Георги Петров и Саша Симонович работят отлично. Те са хората за „Беласица“, който със сигурност трябва да е в елита на България, а не в трета дивизия“, отсече Милованович.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share