Неподозираните ползи от картофения сок

Неподозираните ползи от картофения сок

Картофите са един от най-често консумираните хранителни продукти. Включваме ги в редица ястия – пържени, печени, варени, на яхния, соте и много други. Винаги се получават изключително апетитни и с удоволствие ги похапваме.

Знаехте ли обаче, че сокът от този зеленчук също може да е много полезен, стига да знаем как правилно да го използваме.

За какво е полезен сокът от картофи?

В сока от картофи се съдържат редица полезни витамини като А, В, С, желязо, фибри, калий, протеини и фибри. Ако решите да го смесите със сока от цитрусови плодове, ползите ще са още по-големи. Най-полезен е сокът от червените картофи. Не бива обаче зеленчукът да е наранен. Нужна е и предварителна подготовка. Картофите трябва да се накиснат в смес от оцет и вода. След това се измиват под течаща вода и едва тогава може да се изстиска сокът им. Имайте предвид обаче, че картофеният сок не е много приятен на вкус, затова ви съветваме да го смесите със сок от моркови, който ще подобри значително вкуса му.

Ето и за какво е изключително полезен сокът от картофи:

  • Спомага за премахване на петната по кожата;
  • Полезен е при слънчеви изгаряния, успява да успокои кожата;
  • По – мека и гладка кожа;
  • Спомага за премахване на бръчките по лицето;
  • Спомага за премахване на тъмните кръгове под очите;
  • Избелва кожата;
  • Пречиства тялото от токсини.

Сокът може да също така и да се пие, както и да бъде използван като тоник за лице. Независимо по какъв начин ще се възползвате от неговите свойства, със сигурност ще извлечете редица ползи. Освен всичко останало, което споменахме до момента, той действа благоприятно и на храносмилателната система. Твърди се, че благодарение на него се предотвратява образуването на камъни в пикочните пътища. Ако искате да се отървете от излишните килограми, препоръчва се да го приемате сутрин преди закуска и вечер, няколко часа преди сън. Положителният ефект ще настъпи скоро.