Нелепо: Протестът на бунт срещу високата смъртност от COVID-19

Протестиращи срещу правителството и главния прокурор за поредна вечер се събраха в центъра на София. Те изразиха недоволство от високата смъртност от коронавирус у нас, предава БНР.

След 19 часа протестиращите тръгнаха на шествие из софийските централни улици и стигнаха до 5-о Районно управление на МВР

С викове „МВР е мафия“ и „Гешев – позор, оставка и затвор“ те недоволстваха срещу задържането на вандалите, изпотрошили офиса на ГЕРБ в район „Оборище“.

Срещу 5-има протестиращи е образувано досъдебно производство за хулигански прояви. Трима от тях са непълнолетни. Останалите са с мярка „парична гаранция“.

Нито един от събралите се не носи предпазна маска, за разлика от летните месеци, когато масово демонстрантите слагаха предпазни средства.

“Според мен всеки човек е длъжен да бъде тук. Протестът не е спирал, той така, или иначе продължава. Целите на протеста са ясни, въпреки затрудненото положение, проблемът си остава, даже нараства. Виждаме, че начинът, по който се опитват да се справят дори с коронакризата, не е правилен. На базата на това, което се вижда в Европа. А доколкото разбрахме дори сме станали трети по смъртност“.

“Аз лично съм от 15-и май, протестирам за справедливост“, коментираха демонстранти.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share