Неистов удар на пандемията помита „Славия“

Неистов удар на пандемията помита „Славия“

Отборът на „Славия“ е застигнат от мощна COVID-19 вълна. Деветима от „белите“ са дали положителна проба за коронавирус и са карантинирани. Това поставя наставника на тима Александър Тарханов в много трудна ситуация преди срещата с Ботев (Пловдив) в efbet Лига. Наред със заразените футболисти, руският наставник има проблеми и с контузени.

Преди два дни славистите паднаха с 1:5 от ЦСКА 1948, като към онзи момент масово тестовете в клуба бяха отрицателни. Само двама души от треньорския щаб и зищитникът Венелин Филипов имаха положителни резултати. Сега обаче ситуацията е далеч по-тревожна.

Босът Венци Стефанов потвърди неприятната новина за масовото зарязавена на футболсити на „Славия“ с COVID-19. Той подчерта, че няма място за паника.

Да, така е. Много от футболистите ни дадоха положителни проби, общо деветима. Поставени са под карантина. Не знам дали ще има мач. Ако „Ботев“ (Пловдив), не се съгласят, трябва да играем“, каза Стефанов.

„Не драматизирайте! Не искам да ви казвам имената на момчетата с положителни проби, защото ще ги изкарате по всички медии и ще ги пишем едва ли не, че са крадци. Няма нищо тревожно, добре са. Просто са с положителни проби. Утре пак ще ги тестват, може тогава да са с отрицателни, не се знае“, продължи босът на „Славия“.

„Имам чувството, че ако проверят всички отбори, ще излязат сигурно 200 човека с положителни тестове. Големият проблем обаче е другаде – даваме толкова много пари за тестове, през ден-два. Като искат да проверяват – РЗИ, министерството или който да е там, да поемат част от разходите. Аз се превърнах в основен спонсор на РЗИ, не на „Славия“! Това са непланирани разходи. Ако ще я карат по този начин, да спираме всичко тогава“, призова Венци Стефанов.

„Моето мнение за коронавируса не искам да го налагам. Дали се страхувам ли? Само от грозни жени се страхувам, а не от COVID-19“, категоричен е босът на „Славия“.