Незаконна пушка и апартамент за над 100 хиляди евро – мотив за трагедията в Пловдив

Пушката, с която Илия Йорданов е застрелял брат си, се оказа незаконна, пише Traffic News. И към този момент основната версия за трагедията в центъра на Пловдив е спор за имот. 62-годишният мъж уби 58-годишния си брат Петко Йорданов пред очите на възрастната им майка в дома ѝ на ул. „Киев“ в Пловдив.

Сигналът към 112 е подаден около 16 часа на 2 декември 2020 г. На място е пристигнал автопатрул на IV РУ на ОД на МВР – Пловдив, който е открил в жилището мъртви двамата братя. При направения оглед са били установени и иззети – гладкоцевната нарезна пушка, един брой пистолет и други боеприпаси.

Оказва се, че оръжието на убийството е било незаконно. Все още не е ясно от къде Илия се е снабдил с пушката, както и от кога я притежава.

Една от основните версии за престъплението е вражда за имот. Апартаментът на улица „Киев” е собственост на Стефан Йорданов – син на Петко. Родителите на Илия и Петко му го прехвърлят преди години. След смъртта на Йорданов – старши, Илия научава за имотната сделка и започва терор върху брат си и семейството му. Оказва се, че Илия е искал дял от жилището или брат му да му наплати себестойността на половината апартамент. Медията ни научи, че жилището е над 100 квадрата, а пазарната му цена варира между 100 и 120 хиляди евро.

4 месеца Петко и семейството му били подложени на скандали, заплахи и дори такива за убийство. Част от съседите са знаели за дразгите между братята, някои от тях са ставали свидетели на караниците помежду им. TrafficNews научи, че Петко се е оплаквал от брат си. Комшии са го съветвали на няколко пъти да подаде жалба в Четвърто районно, да си извади ограничителна заповед. 58-годишният мъже е отказвал с мотива, че все пак са братя.

Илия обаче не бил толкова снизходителен. В сряда след пореден спор за имота, той грабнал пушката, нахлул в апартамента на брат си и пред очите на майка им е сложил край на живота на Петко и своя.

Очевидец на кървавата драма се оказва майката на братята. Жената обаче е с тежка деменция и не помни нищо от случилото се.

Семейството е родом от Стамболийски, но от години живеят в Пловдив. И двамата братя са с адресна регистрация на ул. „Киев“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share