Недялков: „Лукойл“ е тлъстият залък, който трябва да си поделят, преди да си отидат

Бойко Борисов да стане премиер при ротацията, вместо Мария Габриел. За това призова от ефира на БНР Недялко Недялков, директор на агенция „ПИК“.

„Поне ще довърши пътищата. Ако има нещо по-унизително за държавата от Николай Денков, това може да бъде само Мария Габриел“.

Като най-реалистична прогноза, Недялков вижда възможността Делян Пеевски да стане премиер.

„Той най-майсторски играе картите си. Има и най-мощната пропагандна машина. Моята прогноза е, че ако господин Радев не излезе с някакъв проект, ако в дясно не изскочи нещо ново, ДПС ще спечели следващите избори“.

В момента сме заложници на егото на 5-6 човека, смята Недялко Недялков.

„Не мога да говоря за България като за национална държава в момента, а като за окупирана територия, раздадена на концесия на чужди монополисти и институционално обладана от една плутокрация.

Защо продължавате да внушавате опорката, че нямате алтернатива? Това е абсолютна лъжа. Всичко останало е по-добро от сглобката. При нови избори, нека да не ни убеждават, че картината ще бъде същата. Ще се появят нови партии. Представителността ще бъде съвсем различна“.

Хора с 8% обществено доверие в момента пипат Конституцията, отбеляза още той.

„Кирил Петков и Пеевски са новите бащи на Конституцията“.

Зеленски и Пеевски пък Недялков определи като „борците на Източния фронт“.

„Това са хората, които ще победят Кремъл. За каква пародия става въпрос?!“

Тези хора са се вкопчили във властта, защото знаят, че повече никога няма да помиришат власт в този вид и форма, смята директорът на агенция „ПИК“.

„Те са на власт, за да крадат. Най-тлъстият кокал от националния ресурс – бургаската рафинерия, е на тезгяха. Чужда компания ще го вземе. „Лукойл“ е тлъстият залък, който трябва да си поделят, преди да си отидат.

Първата част от операцията беше да се изперат взаимно. Следва втора част – операция „Разграбване“.

Недялков обвини интелигенцията в мълчание.

„Тя е наредена за грантове и Букъри“.

Шефът на „ПИК“ се възмути от настъпилата промяна в столицата.

„Тези хора подмениха всичко. Вижте в какво се е превърнала София – в Мордор, Долната земя. Усещаме чисто сетивно разпада около себе си“.

Той коментира и скандала около шефа на „Пирогов“.

„В здравеопазването има най-много пари. Вместо да решат проблемите, те кадруват. Мислете за хората, които са пред кабинетите, а не за тези, които са в тях“.

Отново сме в ситуация, в която чакаме международното положение да ни спаси, обобщи Недялков.

„Както на времето чакахме нов генерален секретар на ЦК на КПСС, сега чакаме нов президент на Америка. Българската сглобка функционира като филиал на Демократическата партия в САЩ и на семейство Байдън“.

Той смята, че обществото се нуждае от появата на нов консервативен лидер, който де е патриот и евроскептик.