Невиждан рушвет: Пиян шофьор предложи на катаджии кюлче злато

Невиждан рушвет: Пиян шофьор предложи на катаджии кюлче злато

Пиян до козирката пловдивски шофьор поблазни катаджии с невиждан рушвет. Неадекватният водач реши да се откупи, след като беше хванат на градус зад волана, с кюлче истинско злато.

Заради опита за подкуп Окръжна прокуратура – Пловдив вече е внесла в съда обвинителен акт по бързо производство спрямо „богатия“ нарушител.

На 7 октомври 2020 г двама полицейски служители с автопатрул извършвали обход в района на Трето РУ – Пловдив. Малко след 20,30 ч., на ул. „Васил Левски“, те спрели за проверка лек автомобил, марка „Ауди“, управляван от 59-годишния И.И. Катаджиите поискали документите на водача и той им ги предоставил. Служителите на реда забелязали, че при слизането си от автомобила мъжът имал некоординирани движения, трудно стоял прав, подпирал се на вратата на колата, за да не падне.

Полицаите го попитали дали е употребил алкохол, като И.И. първоначално мълчал, а след това заявил, че бил изпил една бутилка водка. За да не му бъде съставен акт по Закона за движение по пътищата и да не бъде тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, обвиняемият първоначално предложил „много пари“ на полицейските служители, за да го пуснат да си ходи.

След като разбрал, че действията по проверката им продължават, И.И. отишъл до колата си и взел квадратна кутийка, съдържаща златно кюлче „Св. Николай Чудотворец“ . То било с тегло ½ грама, в предпазна капсула, ведно със сертификат за автентичността и подаръчна кутийка, на обща стойност 99,90 лева.

Пияният шофьор се върнал при полицаите и им казал: „Момчета, това злато ще ви го дам, ако трябва и пари ще ви дам, за да ме пуснете да си отивам“. Служителите на МВР не взели предложения дар и уведомили незабавно дежурния разследващ полицай.

Обвиняемият И.И. бил задържан, като му е бил съставен акт и при извършена химическа експертиза е установено, че управлявал автомобила с 2,27 промила алкохол.

Бързото производство е внесено за разглеждане в Окръжен съд – Пловдив.