На склад! Вадят пушки и нелегална ракия от имоти в Пловдивско

Униформени от Областната дирекция на МВР в Пловдив направиха пореден удар. В хода на проверки по получен сигнал за незаконно притежавано оръжие и боеприпаси служители на отдел „Криминална полиция“ в Шесто РУ претърсили селскостопанска постройка на улица „Латинка“ в града под тепетата.

Имотът се намирал западно от Стъкларския завод, а в него били установени и задържани двама мъже на възраст 58 и 64 години, както и две момчета на 16 и 18 години, които умело били скрили пушка и боеприпаси. За съпричастност по случая са задържани и четиримата.

Служители от полицията в Първомай пък извършили проверка в дома на 58-годишен жител на село Езерово. Там се натъкнали на три пушки, револвер и 100 броя боеприпаси 22-ри калибър. В избено помещение пък открили ПВЦ бутилки, туби с вместимост от 5, 10 и 20 литра, както и два бидона с малко над 700 литра ракия.

През 2020-а на територията на Пловдив и областта са документирани 200 престъпления, свързани с производство и разпространение на акцизни стоки без бандерол, като близо 90% от тях са разкрити, съобщиха още от полицията.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share