На рибния пазар в София: 3,90 лв. за 100 грама пържен котлет от шаран

Никулденски рибен пазар с прясна риба и морски дарове се провежда в София на ул. „Оборище“, между катедралата „Св. Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“ от 11.30 до 20.00 часа.

Пазарът е част от промоционалната кампания „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“, организирана от Министерство на земеделието. Тя има за цел да постигне положителна промяна в потребителското поведение и навици, като се увеличи консумацията на риба и рибни продукти от населението у нас.

Посетителите на рибния пазар могат да закупят директно от производителите риба и аквакултури като пресен шаран, сулка, щука, пъстърва, сом, акула, веслонос, моруна, есетра, лаврак, ципура, чернокоп, както и мариновани риби, перли от водорасли, различни видове хайвер и други.

Пазарът по случай Никулден стартира в събота, като под вещото око на актьора именник Ники Станоев се провеждат и кулинарни демонстрации.

Носенето на маски на територията на пазара е задължително, направена е организация за спазването на всички противоепидемични мерки. Навръх празника любителите на рибата може да обитат котлет от пържен шаран на цена от 3,90 лв. за 100 грама. Същото количесто пържена пъстърва се предлага на щандовете по 3,20 лв.

Кило котлет от прясна сьомга ще ви излезе около 29 лева – по-евтино, отколкото се предлага в рибните магазини или в големите хранителни вериги. Тези от вас, които обичат скариди може да си купят срещу 28 лева за килограм от вкусните морски дарове.

Най-купуваната риба за Никулден – шарана може да се намери и за 6,50 килото.

Previous post Съюз на хлебарите: Хлябът поскъпна с 10 стотинки
Next post 223 605 безплатни винетки издадени на хора с увреждания от началото на годината