Наш таксиджия пребит от 35-годишен пиян англичанин в Лондон

Българин – таксиметров шофьор, е бит от клиент в Англия, след като го помолил да слезе от колата му, защото пърди. За инцидента, който се случил миналия ноември, се разбра по време на съдебно заседание в Бристъл преди ден.

35-годишният Джеймс Малет бил в нетрезво състояние и се качил в колата на Александър Бончев с трима приятели. Докато ги карал към нощен клуб, англичанинът пръднал, което българинът приел за обидно. Когато спрял колата и му казал да слезе, Малет налетял на бой, тръби 24 часа.

Бончев също отвърнал, но разследването установило, че това било при самозащита. Освен това нашенецът и преди бил подлаган на унижения от други пътници и затова реагирал толкова крайно.

Тъй като първоначално Малет твърди, че българинът го е нападнал, той губи работата си за „Юбер“, не може да си плаща наема и се налага да се върне в България.

Англичанинът бе осъден на 6 месеца условно с 2-годишен срок на проследяване и 120 часа обществено полезен труд. Трябва да плати и 500 паунда обезщетение на Бончев, тъй като му е счупил пръст при боя.