Наши тарикати на Острова: Тегля 50 000 паунда кредит, после фалит на фирмата!

Нашенци са решили да печелят на гърба на ковид пандемията на Острова. Масово се теглят кредити с ниски лихви във Великобритания, а след това родни гурбетчии се прибират в домовете си в родината с мисъл да не погасяват заемите.

Това разкриват пред 24rodopi нашенци с дългогодишен стаж в Англия.

„Това е една от мерките за справяне с икономическата криза, породена от коронавируса. Може да се теглят кредити за 20-30-50 хиляди паунда. Лихвата е едва от два процента, има и гратисен период. Хиляди се възползваха от нея. Стига да имаш фирма, теглиш заем, но голяма част от нашенци дори не възнамеряват да го връщат. Дори вече обявяват фалити на фирмите си. С мисъл, че изобщо няма да бъдат търсени от финансовите институции заради кризата. Хиляди хора от Източна Европа тук го правят“, обяснява родопчанин.

Мерките на правителството на Острова пък действали от месеци. На всеки три работници получават между 1500 и 3500 паунда помощ от държавата, безвъзмездно, заради кризата, свързана с Ковид-19.

„Това е една социална държава. Всички работим, не сме спирали, но въпреки това получаваме помощ от правителството. На всеки три месеца по сметките ни се превеждат пари. 80 на сто от това, което заработваме“, разкриват нашенци.

Допълват, че Брекзитът изобщо не ги вълнува.

„Тук не се говори толкова много за коронавирус. Нито за ваксини. Който иска, може да се ваксинира. Но който не е съгласен, няма как да го принудят. По медиите това е едва трета или четвърта тема на емисиите. Гледаме българска телевизия и е непонятно за нас каква е тази истерия. Насаждат се страхове“, допълват още родопчани.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share