Нашенец натрупа тлъсти пачки с ало-измами в Гърция, но накрая…

Българин е задържан в Серес за телефонни измами. Полицията издирва още двама негови съучастници, също българи, които са идентифицирани.

Над 40 хиляди евро е успял да вземе с измама от възрастни хора българин, когото полицията арестува в Серес.

Той е обвинен в участие в престъпна група, съобщава БНР. Измамените хора са дали показания пред полицията, че по телефона са им се обадили за катастрофа на близък роднина и поискали спешно голяма сума пари за операция, като са се представяли за лекари или за полицаи.

По намерените мобилни телефони полицията е установила, че само в рамките на няколко дни са направени още 38 опита за измама, но хората не са се поддали, а част от тях са съобщили в полицията.

Идентифицирани са още двама съучастника на арестувания, също българи, които се издирват. Престъпната група е действала вероятно от ноември миналата година, като целта им била да съберат чрез измами един милион евро, съобщават полицаите, които разследват случая. Българинът е предаден на прокуратурата в Серес.

Във връзка със случая полицията в Серес информира хората за методите на измамниците и приканва потърпевшите да информират незабавно властите при такива съмнителни телефонни обаждания

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share