Настъпва новолуние: Какво можем и какво не можем да правим?

След броени дни ще настъпи първото лятно новолуние, като в България това ще се случи в 7:37 часа на 18 юни. Влиянието на младата Луна обаче ще се усеща цяло денонощие, т.е. 12 часа преди момента на новолунието и 12 часа след това.

Новолунието е прекрасно време, защото дава възможност да започнете живота си от нулата. Това е моментът, в който лесно може да оставите всичко лошо и старо в миналото и да влезете в новия лунен цикъл с нови надежди и цели, съветва jenata.blitz.bg.

Младата Луна ще изгрее в Близнаци – лек, безгрижен и позитивен въздушен знак. Той ще направи всички хора по-отворени и общителни, ще им позволи да взимат балансирани решения, ще ускори решаването на много задачи и проблеми. Емоциите през този период ще бъдат под контрол.

В същото време Близнаците са двойствени, тяхната променливост и нестабилност могат да се проявят по всяко време.

Астролозите съветват да не стоите на едно място, да бъдете в движение, за да сте на точното място в точното време и да попаднете в потока на късмета. В същото време обаче трябва да сте нащрек и непрекъснато да се оглеждате.

Какво не трябва да се прави по време на новолуние

По време на Новолунието човек се чувства по-малко енергичен, чувствата също се изострят, затова е по-добре да се въздържате от следните неща:

  • подстригване на косата и рязане на нокти;
  • започване на нова работа, проекти, бизнес;
  • преумора;
  • не поемайте рискове и не правете необмислени действия;
  • не влизайте в конфликти и не изяснявайте отношенията си;
  • не е препоръчително да унивате и да се оставяте на лошите спомени.

Сега не е време за миналото, а за бъдещето.

Какво може да се прави по време на новолуние

Препоръчително е да прекарате времето спокойно, без да извършвате тежка физическа работа и без прекомерна активност. Вместо това анализирайте живота, действията и емоциите си – най-вероятно ще намерите това, което искате да поправите, и ще успеете да разберете как точно да го направите.

Направете си план за месеца. Запишете всичките си цели, мечти и желания. Това е първата стъпка към тяхното осъществяване. Почистете дома си, за да разчистите пространството за нова енергия. Опитайте да се храните със здравословни продукти.

Започнете ново хоби или научете нещо ново. Направете добро дело, помогнете на някой, който има нужда от помощ.

Новолунието е и чудесно време да се откажете от лошите си навици и да се отървете от токсичните връзки. Поемете си дълбоко дъх и поемете смело напред към нови висоти.