Настимир Ананиев: БСП заприличва на „Има такъв народ“

Настимир Ананиев: БСП заприличва на „Има такъв народ“

Свиленски направи много тежко внушение, БСП се опитва да свали доверието към машините, заяви Настимир Ананиев от „Продължаваме Промяната“ пред БНТ.

По думите му големият проблем е отпадането на машинния протокол и отпадането на машинното броене. „БСП отвориха вратата на ГЕРБ и ДПС, те не излязоха да защитават законопроекта“, допълни Настимир Ананиев.

„Преди изборите Централната избирателна комисия покани всички формации да получат код, с който да проверят дали всички машини са наред. Единствено „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“ и ГЕРБ са отишли да вземат такъв код. Кирил Петков е предложил БСП да използват нашия код, за да се уверят, че няма проблем с машините, те могат да отидат да си го вземат от новия коалиционен партньор ГЕРБ, те също имат код. Казвам коалиционен партньор, защото тази коалиция е видима – защо не входират нов бюджет“, коментира Настимир Ананиев.

Подчерта, че от „Продължаваме Промяната“ нямат проблем да се гласува и на хартия, и на машина.

„В момента се оказва – аз, който предпочитам да гласувам на машина, след като натисна на този скъп принтер своя избор, ще излезе една бюлетина, ще влезе в урната и след това човек ще брои. Човек ще пише протокола“, добави Настимир Ананиев.

По думите му никой не иска да управлява с ГЕРБ и ДПС. Може би нещо планират с третия мандат да направят, каза още Настимир Ананиев и заяви, че в ПП не се страхуват от отцепници в партията.

„БСП заприличва на „Има такъв народ“ в момента, тръгнали са по техните стъпки. Няма лошо да направят кабинет кабинет с ГЕРБ и ДПС, за да има редовно правителство, но в България в момента няма лидерство. Защо Борисов не каза направил съм кабинет, ще предложа кабинет, той няма план“, каза още Настимир Ананиев.