Нанси Пелоси за жестокото нападение над съпруга й: Tравмирани сме

Нанси Пелоси за жестокото нападение над съпруга й: Tравмирани сме

„Съкрушени и травмирани сме“ от жестокото нападение срещу съпруга ѝ в дома им в Калифорния, заяви председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси.

„Децата ни, внуците ни и аз сме съкрушени и травмирани от животозастрашаващото нападение“, заяви Пелоси за инцидента в писмо, публикувано в Twitter.

„Благодарни сме за бързата реакция на правоохранителните органи и службите за спешна помощ, както и за животоспасяващата медицинска помощ, която той получава“, каза тя в първия си коментар за нападението.

82-годишният Пол Пелоси – който е претърпял операция и се възстановява в болница – е бил сам вкъщи, защото съпругата му е работила във Вашингтон.

„Състоянието му продължава да се подобрява“, се казва в писмото на Пелоси.

Полицията в Сан Франциско съобщи, че полицаите са открили нападателя в дома на двойката малко преди 2:30 ч. (09:30 ч. по Гринуич), където той и Пол Пелоси се борили с чук.

„Заподозреният издърпа чука от г-н Пелоси и го нападна жестоко с него“, заяви пред репортери началникът на полицията в Сан Франциско Бил Скот, който по-късно каза, че Пол Пелоси е бил ударен поне веднъж.

Полицията идентифицира нападателя като 42-годишния Дейвид Депапе, като Скот заяви, че Депапе ще бъде обвинен в опит за убийство, нападение със смъртоносно оръжие, кражба с взлом и други престъпления.

„Това не беше случаен акт“, каза Скот. „Това беше умишлено и е грешно.“

Заподозреният „поиска да се конфронтира с мен и брутално нападна съпруга ми Пол“, заяви Пелоси – която е втора по ред за президентския пост – в съботното си писмо.