Налагат вечерен час за ресторантите и кафенетата в София?

Налагат вечерен час за ресторантите и кафенетата в София?

София обмисля въвеждането на вечерен час на всички заведения в града. Това ще бъде обсъдено днес на заседание на Столичния щаб за борба с коронавируса, разкри кметът на града Йорданка Фандъкова.

Причината за новата мярка е неспазването на забраната за работата на дискотеките. „За съжаление снощи при проверка на СДВР в нощни заведения, които трябва да са затворени са установени нарушения, така че днес на заседание на Столичния щаб ще коментираме вариант, при който да може да се въведе краен час на работа на всички заведения“, обясни кметът. Ще се търси приемлив вариант за часа, така че да може да работят ресторантите и заведанията, които могат да осигурят неоходимата дистанция между клиентите. „Надявам се да намерим разбиране“, каза кметът и обясни, че дискотеките ще останат затворени, независимо дали ще се въведе час за заведенията, защото забраната им за работа е със заповед на здравния министър.

Градоначалникът обяви, че към момента други мерки не са необходими, а работата на детските градини и училищата с по-малките деца, е важна.

Фандъкова отчете, че днес в София заразените са 1408. „За радост последните два дни имаме леко намаляване. Тревожното е, че имаме увеличаване на хоспитализираните и пациентите на интезивно лечение. Разговаряме непрекъсното с директорите на столичните болницеи, необходимо е всички да бъдем изключително дисциплинирани, да спазваме правилата“, коментира кметът.