Наказаха Верстапен за инцидента с Хамилтън

Наказаха Верстапен за инцидента с Хамилтън

Пилотът на „Ред Бул“ Макс Верстапен бе наказан след инцидента с Люис Хамилтън (Великобритания, „Мерцедес“) в Гран при на Италия в неделя. Тогава двамата се сблъскаха в 26-ата обиколка, като болидът на нидерландеца дори премина през главата на британеца. Макс бе признат за виновен „в по-голяма степен“ и ще стартира в следващото състезание – Гран при на Русия, с 3 места по-назад от това, което успее да си извоюва в квалификацията. Освен това са му начислени и 2 наказателни точки.

„Извадих огромен късмет и благодаря на Господ за съществуването на хейло. Само той ме спаси, тъй като предпази тила ми. Досега не ме беше удрял болид по главата. Шокиран съм. Както се вижда и по снимките, той измести значително главата ми. Истински благодарен съм, че още съм жив.

Чувствам се благословен. Сякаш някой бдеше над мен в този момент“, каза Хамилтън. Той е убеден, че е оставил достатъчно място на Верстапен, но нидерландецът е избрал да се удари в него. Люис е изненадан и че младият му съперник не е проверил дали е добре след катастрофата.

„Смятаме, че три места назад на грида е сравнително леко за преодоляване наказание, когато имаш конкурентоспособен автомобил. Сега обаче всичко е минало и трябва да направим добър уикенд в Русия“, заяви главният инженер на „Мерцедес“ Андрю Шовлин.