Най-често срещаните оплаквания на туристите на Малдивите

Най-често срещаните оплаквания на туристите на Малдивите

Открай време Малдивите са рекламирани като рая на земята – бял пясък, кристално чиста вода и диви плажове радват окото с красотата си. Въпреки това, дори в райските Малдиви, не всичко е толкова гладко и прекрасно и сред туристите често се промъкват оплаквания за недостатъците на островите.

За това от какво най-често се оплакват туристите, прочетете тук:

Прекалено скъпо настаняване

Почивката на Малдивите наистина не е от най-евтините, предава pochivka.blitz.bg. Факт е, че повечето от хотелите там са разположени на отделни острови, те имат собствена огромна територия. Освен това, поради липсата на инфраструктура и развлечения, хотелите трябва самостоятелно да организират свободното време на туристите, което също отнема много ресурси. Доставката на храна до островите се извършва с лодки и хидроплани, което също увеличава разходите за престой в хотелите.

Туристите, разбира се, не харесват тази ситуация, затова се опитват да изберат по-бюджетни хотели. Въпреки това, когато пристигат там, те са много разочаровани от видяното.

Липса на разнообразие в храната

Много туристи се оплакват, че изборът на храна на Малдивите е доста оскъден. Не всички хотели предлагат приличен бюфет поради логистиката и трудностите при доставката на прясна храна. Ако искате да хапнете в местни заведения, ще се натъкнете на лошо обслужване, дълго време за приготвяне и надути цени.

Асортиментът в магазините също няма да ви хареса – изборът там е много малък. Някои туристи носят храна от вкъщи и я ядат в хотела, защото знаят, че бюфетът на Малдивите няма да задоволи нуждите им.

Транспортни проблеми

Можете да пътувате между островите с хидроплани, фериботи и лодки. Първият начин е най-скъпият, но и най-удобният. Можете също така да наемете лодка, но пътуването ще бъде доста дълго. Най-бюджетният вариант – фериботи, поражда някои трудности.

Първо, те пътуват само няколко пъти седмично. Второ, времето на заминаване и пристигане не винаги е удобно.

Независимите туристи често са объркани, така че пропускат фериботите и са принудени да търсят други начини за пътуване. Въпреки това, хотелите често включват трансфер от летището до хотела в цената си, така че е по-добре да проверите това предварително.