Най-после! Арестуваха коляча на кучето Белчо в „Надежда“

Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа мъжа, наръгал бездомно куче в столичния ж.к. „Надежда“, съобщиха от държавното обвинение.

На 21.11.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Д. Д, на 40 години. Д. Д. е обвинен в това, че на 20.11.2020 г. около 08,30 ч. в гр. София, ж.к. „Надежда“, пред денонощен магазин, е проявил жестокост към гръбначно животно, като му е причинил трайно увреждане. Обвиняемият е намушкал с нож обикновено непородисто куче и деянието е извършено на публично място.

В хода на разследването на 20.11.2020 г. в жилището на обвиняемия в ж.к. „Надежда“, гр. София, са извършени претърсване и изземване, при които са намерени и иззети оръжия и боеприпаси, за които обвиняемият не притежавал разрешително.

На Д. Д. е повдигнато обвинение и за това, че на горепосочената дата и място, е държал огнестрелно оръжие – 2 броя пушки с болтов механизъм и боеприпаси – 27 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Обвиняемият е осъждан. Престъпленията, за които на Д. Д. са повдигнати обвинения, са наказуеми с лишаване от свобода.

Предвид високата обществена опасност на деянията и извършителя, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. Предстои днес, 23.11.2020 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Previous post Да „посееш“ българския език дори в Перу: Проектът на един наш студент
Next post Ричард Алибегов: Всички къщи за гости и вили са наети за 8 декември