Най-колоритното „бижу“ на Колумбия: Домът на един от най-известните писатели в света

Сградите на този град са идеални за правене на страхотни снимки и хората често избират точно това място, за да направят снимки от сватбите си, така че не е изненадващо, че често всичко там е запазено, от църкви до ресторанти или хотели за медения месец.

Това е градът, който трябва да посетите, едно от най-колоритните места в света, един от най-красивите колониални градове в тази част на света, желано място за почивка или живот. Така го описват всички, посетили очарователния град Картахена в Колумбия.

Градът играе важна роля в отбраната на страната, но и в развитието на цялата област през колониалните времена. През 18 век той е бил политическото седалище на страната и следите от тези съкровища се виждат и до днес в пищните дворци и андалуските градини. Градът е под закрилата на ЮНЕСКО, подчертавайки значението му в Новия свят.

Според мнозина най-красивата част на града е старата част, която е заобиколена от стени, защитавали града от бури и пиратски нападения. Вътре в стените има някои от най-цветните кафенета, ресторанти, магазини и хотели, така че част от града е магнит за туристи от цял ​​свят.

Там можете да намерите и къщата на един от най-известните колумбийски писатели – Габриел Гарсия Маркес. Мнозина вярват, че романът му „Любов по време на холера“ е разположен в град, вдъхновен от Картахена, така че пред къщата на писателя има стенопис с лика му и цитата му: „Нето едно място на света не е толкова тъжно като празно легло.“

Сред най-известните забележителности в града са колониалната, цветна архитектура, крепостта Сан Фелипе де Бараес, главната врата, която води към града, след това многобройни паметници.

През топлите дни е добре да посетите плажа Бланка, един от най-красивите в Колумбия.

Ако обичате разходките и активния отдих, трябва да се отправите към островите Росайро, които са един от 46-те национални парка в Колумбия.

Преди няколко години недалеч от брега на града беше открит потънал испански кораб, който лежеше на дъното на морето 300 години. В него бяха открити злато на стойност милиони долари, но скоро Колумбия и Америка влязоха в спор кой притежава златото.

Недалеч от града се намира интересната природна атракция „вулкан върху кал”. Висока е около 15 метра и можете да се изкачите по стълбите до върха. Освен невероятната гледка, има и лечебна кал, която се използва за грижа за кожата и релаксация.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share