Най-горещите точки за покупка на жилище

Най-горещите точки за покупка на жилище

Ежегодният анализ на специализирания сайт за недвижими имоти Property Guides показва най-горещите точки за покупка на жилище. Ето и кои са ТОП 5 на най-добрите места за покупка на апартамент.

1. Малага

Красивият испански град е един от най-гостоприемните в страната. Средиземноморският климат предполага дълго и сухо лято и мека зима, което го превръща в идеално място за почивка на плажа. Това е и рай за любителите на голф. Градът разполага с над 50 игрища. Те са разположени много близо до града.

2. Атина

Скорошно проучване на рейтинговата компания RAJA определи гръцката столица като най-доброто място за миграция. За да определят победителят анализаторите са взели под внимание редица фактори: ниво на безработица, цена на живот, сигурност и здравеопазване. Наемните нива в Атина са със 135% по-ниски от тези във Великобритания. Хранителните продукти също не са скъпи, а плодовете и морските продукти са натурални.

Също така гръцката програма „Златна виза“ през изминалата година е одобрила повече заявления за получаване на гражданство, отколкото Португалия.

3. Клоунакилти

През 2021 г. над 2400 души оцениха 470 места в Ирландия, за да определят финалния списък на The Irish Times – „Най-доброто място за живот в Ирландия. Те избират Клоунакилти, като го определят като „прогресивна общност, разполагаща с екслузивност и разнообразие. Определят града като новаторски, който може да послужи като образец за други градове по цял свят“. Това е първият в Ирландия град за „справедлива търговия“, който получава награда да своите усилия за намаляване на вредните емисии и предлага достъп пясъчен плаж с натурални фермерски продукти и кафе.

4. Остин

По време на пандемията над 150 компании, включително Apple, Dell, Tesla, или съобщиха, че възнамеряват да преместят част от производството си в тексаския град, или че ще откриват повече работни места. Освен това Остин буквално „тъне“ в зеленина. Това е американският град с най-много на брой велоалеи. Известен е с хубавите си ресторанти и кафенета, както и културни мероприятия.

5. Апуля

Често италианския град го наричат „новата Тоскана“. Бързо се превръща във фаворит сред мигрантите, които са привлечени от евтини живот и великолепните плажове. Сред основните предимства на Апуля е, че тук все още могат да бъдат намерени извънградски къщи на цени от 30 000 EUR, макар и да трябва да се инвестира значителна сума в ремонт на имота.

В класацията на най-горещите точки за покупка на жилище в света влизат също така Лимож (Франция), Порто (Португалия), Валенсия (Испания), полуостров Никоя (Коста-Рика), Париж (Франция), Малта, Берлингтон (Канада), Алжезур (Португалия), Мюнхен (Германия), Тбилиси (Грузия), Кристчерч (Нова Зеландия), Тампа (Флорида), Аделаида (Австралия), Цюрих (Швейцария), Лимасол (Кипър), Ванкувър (Канада), Бодрум (Турция).