Над 6000 писма до Дядо Коледа, децата искат здраве

Над 6000 писма до Дядо Коледа, децата искат здраве

Над 6000 писма до 10 декември са получили „Български пощи“ в конкурса „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“. Крайният срок беше 12 декември.

От дружеството казаха още, че всички писмовни пратки, които имат пощенско клеймо до тази дата ще получат отговор от Дядо Коледа, предаде БНР.

Заради ограничителните мерки в конкурса са се включили повече деца от София. В предходни години деца и ученици от по-малките населени места са ходели организирано до пощенските станции, за да изпратят писмата с желанията си за подаръци.

Милена Тошева от „Български пощи“ коментира, че съдържанието на писмата се отчита наличието на пандемична обстановка и в голяма част от тях децата си пожелават да бъдат здрави.

„Като че ли децата осъзнават, че най-важно е здравето на хората и някои деца биха се отказали от мечтаните играчки и книжки, разбират, че тази Коледа ще бъде по-различна, тъй като няма да бъдат с заедно с много, близки, роднини и приятели“, каза Тошева.

Настоящият конкурс на „Български пощи“ се проведе за 25-а поредна година. Въпреки епидемичната обстановка дружеството продължава да работи, като във всички пощенски станции в страната е създадена организация по отношение пропускливостта на голям брой хора, осигурени са и дезинфекционни спрейове.