Над 5000 български студенти заминават в САЩ на бригада

САЩ обещаха визи за повече от 5000 българи за студентски бригади. Това става ясно от пост на официалната страница на американското посолство във Фейсбук.

„Имахме удоволствието официално да дадем началото на сезона на Лятната програма за работа и пътуване в САЩ (Summer Work Travel) за 2024 г. тази сутрин. Посланик Мертен връчи първите J1 визи на петима български студенти, които ще заминат за Съединените щати това лято. Очакваме тази година да издадем повече от 5000 визи за млади българи, които да участват в тази невероятна възможност за културен обмен“, написа дипломатическата мисия.

„Благодарение на вас стотици американци ще се запознаят с България, ще придобият представа за вашата забележителна страна и може би дори ще я посетят някой ден“, каза посланик Мертен.

Кандидатите трябва да владеят достатъчно добре английски език, да са редовни студенти и да успеят да убедят интервюиращите, че ще се завърнат в България след приключване на програмата.

България отбелязва напредък към отпадането на визите за пътуване в Съединените щати. Това пък е отбелязал генералният консул на посолството на САЩ в България Майкъл Гриър, цитиран от Би Ти Ви.