Над 40 задържани по време на дербито между „Ботев“ и „Левски“

По време на футболното дерби Ботев и Левски, в агитката на гостуващия отбор е възникнал конфликт и побой между представители на „сините“. След масовото сбиване между части на враждуващите фракции – Ултрас Левски и София- Запад, се е наложила намеса на служителите на реда.

Във връзка с извършена противообществена проява- футболното хулиганство са задържани 42 лица. Няма пострадали униформени служители и други фенове.

Ботев (Пд) удари Левски с 2:1 с як бетон на стадиона в Коматево в един от най-любопитните мачове от началото на сезона. Цикарски изведе Атанас Илиев след пробив през центъра и голаджията не сбърка за 1:0.

Проблеми с феновете на Левски, полицията изважда от терена най-буйните. Пет минути по-късно Илиев вкарва гол-близнак за 2:0, но този път пасът беше на Шоколаров.

Очакваното се случи – дузпа за Левски. Филипов наивно се вряза зад Борислав Цонев, той само това чакаше, за да падне и реферът посочи бялата точка. Борислав Цонев не сбърка. Филипов сериозно трябва да се замисли изобщо полезен ли е за клуба с подобни левашки захождания.

Полувреме – 2:1. Ако Джонатан продължава с твърдите си влизания в центъра, Ботев може да остане с човек по-малко.

Ботев се окопаха на 30-ия метър. Разчитат съперника им да бърка и да не вкара. Жълто-черните се нуждаят от капитана си Тодор Неделев, но той се е скрил вдясно на тъча и не играе.

Футболистите на Ботев удържаха резултата, но и съперникът им не показа, че е наясно как може да си тръгне без загуба от Коматево.