Над един милиард ще гледат мача на Тервел Пулев

Над един милиард ще гледат мача на Тервел Пулев

Над един милиард зрители ще могат да гледат двубоя на Тервел Пулев срещу намибиеца Викапита Мероро на 29 януари в Танзания. Това прогнозират двете компании, които организират галавечерта – Global Boxing Stars и Jackson Group.

Те искат да превърнат Африка отново в център на големия професионален бокс. И Тервел Пулев е сред големите звезди на първата от шестте бойни галавечери, които двете компании са решили да организират на Черния континент. Първата ще бъде именно на 29 януари в Дар-ес-Салаам, Танзания, а организаторите я кръстиха „Тътенът в Дар“.

И това не е случайно, като се прави препратка към легендарния двубой за световната титла в тежка категория между Мохамед Али и Джордж Форман от октомври 1974-а в столицата на тогавашен Заир (сега ДР Конго – бел.ред.) – Киншаса. Мачът бе известен като „Тътенът в джунглата“ и е едно от най-великите боксови събития в историята. И едно от най-гледаните. За съжаление то не успя да даде тласък на профибокса в Африка и с изключение на някои откъслечни добри галавечери след това, континентът изпадна в миманса на бокса. Споменатите по-горе компании – Global Boxing Stars, базирана в Ботсвана, и намиращата се в Танзания Jackson Group, обаче имат намерението да върнат Африка на картата на големия бокс.

Поради тази причина галата в Дар-ес-Салаам на 29-и този месец ще бъде излъчвана безплатно в цял свят. Прогнозите са, че около 750 000 000 домакинства ще гледа двубоите. Това със сигурност прави над един милиард души. В зала Next Door Arena, където ще се проведат 10 двубоя, сред които и този на Тервел Пулев срещу Викапита Мероро, ще има публика, защото положението около пандемията с коронавирус в Танзания е много по-добро, отколкото по света.