Нагъл обир! Откраднаха 15-килограмова каса, пълна с пари

Нагъл обир! Откраднаха 15-килограмова каса, пълна с пари

Метална каса с пачки левове и евро на частна фирма в Доспат е била задигната през уикенда, съобщи полицията. Сигнал за наглата кражба е подаден в понеделник на тел.112 . Собственикът се е жалвал, че за времето от 11 часа на 26.09.2020 г. до 09:15 ч. на 28.09.2020 г., от офис сградата, собственост на частната фирма с адрес на управление в гр. Доспат, е извършена кражба.

От стая е открадната метална, заключена каса с тегло около 15 кг и намиращите се в нея 3680 лева и 7720 евро, собственост на фирмата и на управителя.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Девин. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Извършителят и начина на проникване са в процес на изясняване. Работата по случая продължава.

По информация на в. „Марица“ кражбата е направена в сградата на Евтим Мутафов, който е собственик на фирмите „Доспатлес“ ЕАД и „Доспатлес 2000″ АД с общ персонал от 150 човека.

„Това са пари от два магазина и бензиностанция, оборотни пари. В петък късно ги донесоха. В събота и неделя, когато шофьорите на тирове потеглят на курс, държим някакви пари, за да им даваме за пътни такси и ремонти. В момента правим изолация на фасадата на сградата и цялата е с метално скеле, качили са се по него, разбили единия прозорец на втория етаж и са влезли от там. Явно това са хора, които са влизали в сградата и знаят, че в тази стая има каса“, каза Мутафов.