Нагъл! Благовест Георгиев продължава да взима 5700 лв. заплата като общинар

Благовест Георгиев от ПП-ДБ-СС, който в началото на април предизвика катастрофа и избяга, след което отказа тест за алкохол и дрога, продължава да получава заплата в размер на 5700 лв. като независим общински съветник.

Това заяви Нинелла Върбанова от фондация „Ангели на пътя“. Организацията е съставена от почернени семейства, загубили свои близки и роднини на пътя. Повечето – убити от надрусани или пияни водачи.

Въпреки, че от инцидента с Георгиев мина повече от месец, той все още не е подал оставката си, макар тя да му беше изрично поискана от партийната група, Борис Бонев и столичния кмет Васил Терзиев.

„Беше изключен от групите, в които членува, включително транспортната. Но в момента е независим общински съветник с 5700 лв. заплата. Георгиев се оказа пътен рецидивист с регистрирани нарушения още от 2007, с отказ за тестване, алкохол, отнета книжка и глоба от 700 лв. Ясно е, че за тези 16 години още много пъти е карал пиян, но или не бил хващан, или е бил пускан срещу пари или заради служебно положение“, казват от „Ангели на пътя“.

„На 25.04.2024 имахме среща с кмета Васил Терзиев и с председателя на СОС Цветомир Петров, от която разбрахме, че Георгиев просто си е изключил телефона след инцидента и не благоволява да дава обяснения. Според сега действащата нормативна уредба, достатъчно е отсъстващите общински съветници просто да напишат на хвърчаща бележка защо ги няма и всичко е точно“, отбеляза Върбанова, която е загубила брат си във войната по пътищата.

Върбанова съобщи, че утре близки и роднини на загинали на пътя ще присъстват на заседанието на СОС с надеждата да бъдат чути.

„Ако Георгиев благоволи да дойде ще му кажем, че ако продължава да не си подава оставката, на следващите заседания ще блокираме входа на СОС“, заяви за „Труд news“ Върбанова.

„След като без проблем променят Конституцията, значи трябва да намерят начин в такива случаи хора като Георгиев да могат да бъдат моментално уволнявани“, допълни тя.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share