Наглост: Ченгета издирвали депутат с COVID-19 близо 2 часа

Наглост: Ченгета издирвали депутат с COVID-19 близо 2 часа

Депутатът от БСП Иван Иванов-Пилето, за който стана ясно, че грубо е нарушил карантината си като болен от COVID-19, излъга в национален ефир. Пред БНТ той заяви, че не е ходил на пазара във варненския ж.к. „Чайка“, където бе „хванат в крачка“ от свой съпартиец по обяд, а бил отишъл до местна клиника, за да си снима белия дроб, а синът му карал автомобила му.

По информация на Lupa.bg, Иванов е бил издирван повече от 1 час след подадения сигнал срещу него на спешния телефон 112. Първоначално били информирани служителите на 5-о РУП в морската столица, където смятали, че в обслужвания от тях район е и постоянното жителство на народния избраник. След кратка справка с РЗИ обаче станало ясно, че постоянният адрес на Иванов се намира на територията на 2-о РУП. От там пратили патрулка около 90 минути след подаването на сигнала, която да се включи в издирването на законотвореца, разнасящ заразата.

Източниците ни разкриха още, че когато ченгетата пристигнали на адреса, посочен от Иванов, той все още не се бил прибрал и продължавал да сее коронавирусната инфекция на неизвестни за униформените места.

Предстои да се изясни каква глоба ще понесе наглият депутат, неспазил задължителната карантина след позитивиране на PCR-тест за наличието на инфекцията.

Иначе пред обществената медия Иванов обясни подадения сигнал с вътрешнопартийни борби в БСП.