Наглец с „Мерцедес“ фучи със синя лампа, ченгета го сгащиха

40-годишен пловдивчанин отнесе солена глоба, заради полицейска лампа. Той карал мерцедеса си в квартал „Тракия“, когато бил спрян за проверка от униформени.

Полицаите установили, че на предното стъкло на автомобила е залепена правоъгълна лампа, която била включена в извода за запалка. Казали му да включи лампата, което той направил. При включването започнала да мига в син цвят.

Шофьорът предал доброволно лампата, като обяснил, че я закупил през 2019 г. от интернет сайт за 40 лв. След това я бил поставил на предното стъкло на мерцедеса, но го било страх да я включва, тъй като знаел, че е забранено.

Признал пред служителите на реда, че за тези години я бил включвал само 5-6 пъти. Пловдивчанинът бил подведен под отговорност, като пред магистратите признал вината си. Те го освободили от наказателна отговорност и му наложили глоба в размер на 1000 лв. 40- годишният мъж бил с чисто съдебно минало, с добри характеристични данни. Като причина за извършване на престъплението е посочена ниска правна култура, предаде Марица.