Място, където пощенските картички са реалност

Спокойствие, бял пясък и тюркоазено море, които се срещат на пощенските картички, а когато мястото е посетено, то често разочарова туристите…

Но все още има места, които не са завладени от масовия туризъм и едно от тях е Калангаман.

За да стигнете до острова, ще трябва да си проправите път до Филипините. Калангаман се намира недалеч от брега на Палампон, в източната част на остров Лейте.

Остров Калангаман е не само зашеметяващо красив, но и невероятно недокоснат. Вместо скъпи хотели и курорти, в Калангаман можете да намерите квартири с безброй звезди и няма луксозни барове и ресторанти. Има достатъчно място за барбекю и пикник, а за прясната храна се грижат местни рибари.

На малкия остров има две дълги пясъчни пътеки, които се простират навътре в морето и се смята, че островът дължи името си на тях, което се превежда като „птица“, защото те се разперват като крила.

Сутрините и вечерите там са идеални за наблюдение на делфини, а през деня, освен плуване и слънчеви бани, можете да разгледате околностите с наета лодка.

Местата за пазаруване на острова са ограничени, така че е най-добре да носите всичко необходимо със себе си.

Независимо от изключителната му красота, посетителите започнаха да откриват острова едва наскоро, когато той стана част от германския круизен маршрут.