Мъж за пример! Човек на Слави не трепна и стана герой

Мъж за пример! Човек на Слави не трепна и стана герой

Човек на Слави се превърна в истински герой с постъпката си. Става дума за актьора Мариан Бачев, който спасил живота на напълно непознат човек преди дни.

„Не се чувствам герой. Не за пръв път ми се случва, това е нещо нормално“, сподели Бачев по повод случката.

След като оставя детето си на училище, Мариан вижда на улицата припаднал възрастен, а до него куче. Актьорът веднага вика Бърза помощ, а след това успява да се свърже с дъщерята на припадналия – телефонният й номер е написан на каишката на кучето.

„Надявам се човекът да е добре. Имах възможност да помогна и се радвам за това, екипът медици, които дойдоха, бяха много адекватни. Няколко пъти ми се случва да звъня на Бърза помощ за човек, който случайно съм видял, докато съм в задръстване“, разказва Бачев.

Той призовава още хората да не се страхуват от театъра. „Правилата се спазват, вентилационните системи са на ниво, разстоянието между седалките и разпределението на публиката е безопасно. Театърът е по-безопасен от градския транспорт, затова не бягайте от него“, съветва Бачев. Той и семейството му са подготвени за всякакви екстремни ситуации. С дъщерите му не се плашат от онлайн обучението, пише България днес.