Мъж драсна клечката на жена си, в болница е със 70% изгаряния

Мъж драсна клечката на жена си, в болница е със 70% изгаряния

Жена на 48 години е в отделението по изгаряния в болница в Палермо, след като партньорът ѝ я залял със запалителна течност и я подпалил в нощта срещу събота, предаде италианската новинарска агенция АНСА.

Когато в събота Анна Елиза Фонтана от остров Пантелерия, намиращ се близо до Сицилия, е приета в болница със 70% изгаряния, лекарите заявяват, че състоянието ѝ е „отчайващо“.

Партньорът ѝ Онофрио Бронзолино, на 52 г., също е получил изгаряния при инцидента и се лекува в болница под полицейско наблюдение.

Италия се сблъсква с дълга поредица от убийства на жени и други актове на насилие основано на пола, като много пъти обществеността се е питала какво трябва да се направи.

В петък Съветът на Европа заяви, че е обезпокоен от данните за насилието срещу жени в Италия.

Комитетът на министрите на органа по правата на човека заяви, че „отбелязва със загриженост“, че данните, предоставени от Рим, „показват трайно висок процент на производствата за домашно и сексуално насилие, отложени на етапа на предварителното разследване, ограничено използване на заповедите за защита и значителен брой нарушения на тези заповеди“.

Комитетът изрази безпокойството си, след като разгледа мерките, предприети от Италия за разрешаване на проблемите, които накараха Европейския съд по правата на човека да я осъди няколко пъти поради неефективния отговор на жалбите, подадени от жени, жертви на насилие, предаде БТА.